Poffertjeskraam huren bij Poffertjes On Tour

Oud Hollandse Poffertjes, een bekend fenomeen op iedere braderie of jaarmarkt.

Kinderen zijn dol op poffertjes en volwassenen halen herinneringen uit hun jeugd op bij het proeven van oud Hollandse poffertjes. Hoe zijn poffertjes eigenlijk ontstaan?

Aan het begin van de 19de eeuw werden er tijdens kraamfeestjes in Friesland al “kraampoffertjes” gegeten. Bij het binnenhalen van de oogst werden in Overijssel vroeger roggemeel koekjes gebakken die “poffertjes” genoemd werden. En in Woerden werden er vroeger door broeders van een klooster “koekjes” gebakken die veel leken op de oud Hollandse poffertjes. Het poffertje wordt in die omgeving nog steeds een broedertje genoemd.

En hoewel iedereen er vanuit gaat dan de oud Hollandse poffertjes uit Holland komen ligt hun oorsprong echter in Frankrijk. Aan het einde van de 18de eeuw werden ze gemaakt in een klooster waar ook Hosties voor de kerk werden gemaakt. Door een tekort aan tarwebloem zijn de monniken gaan experimenteren en zo is de basis voor de oud Hollandse poffertjes gelegd.

Poffertjes on Tour is een professioneel cateringbedrijf speciaal voor poffertjes. Zij hebben jarenlange ervaring met het bereiden van oud Hollandse poffertjes op grote en kleine evenementen. Een onmisbare kraam voor uw jaarmarkt of braderie! Kijk snel op onze website voor meer informatie.

Onze poffertjeskraam op Poffertjeskraam.nl

Logo Randstad Logo ING Logo Unilever Logo Philips Logo Louwman Exclusive Logo Nissan Logo GAMMA
  • quote

    Bedankt voor jullie aanwezigheid tijdsens ons jaarlijkse bedrijfsfeest. De poffertjes zijn zowel bij onze klanten als wel bij onze medewerkers goed in de smaak gevallen! Wat mij betreft zijn jullie voortaan elke jaar weer aanwezig!

    Robert Kroes, Purple Media

  • quote

    Poffertjes On Tour heeft een vaste plek als het gaat om de catering tijdens de GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen. Elk jaar weer is het genieten voor onze vele bezoekers tijd dit evenement. Poffertjes On Tour is met de F1 truck een van de "hoofdattracties" met ook nog eens lekkere hapjes!

    Bert Visser, GAMMA Racing Day